Facebook planifică un nou sediu central la Londra

rtx2roae

În ciuda tuturor îngrijorărilor de după votul Brexit, Londra înflorește ca și centru european al tehnologiilor digitale: după compania americană Google acum urmează cei de la Facebook care anunță că vor să își întărească prezența în metropola britanică. Prin acest lucru vor fi create 500 de joburi suplimentare.

Facebook vrea ca anul viitor să deschidă un nou sediu la Londra și să creeze la fața locului 500 de joburi noi. Directorul adjunct pe Europa, Nicola Mendelsohn, a declarat că “Marea Britanie este una dintre cele mai bune locații pentru o companie de tehnologie și reprezintă de asemenea o parte importantă din istoria Facebook”. Compania a venit în 2007 la Londra cu “o mână de angajați” și vrea ca până anul viitor să angajeze în total 1500 de oameni la noul său sediul din capitala britanică.

Se caută în special ingineri cu calificare superioară. Marea Britanie este a doua locație din lume pentru Facebook ca număr de ingineri. Compania a dezvoltat acolo rețeaua sa socială pentru companii, pe nume Workplace, rețea ce a luat startul în luna octombrie a acestui an. În Somerset, localitate din sud-vestul Angliei, concernul construiește în prezent aparate de zbor fără pilot, care sunt alimentate de energie solară și au rolul de a oferi conexiune la internet în regiuni izolate.

Primarul Londrei, Sadiq Khan, vede în acest anunț un alt semn că puterea Londrei ca centru tehnologic este în creștere. Londra rămâne cel mai bun oraș din Europa pentru start-up-uri.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Facebook-plant-neue-Zentrale-in-London-article19140056.html

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 6 = 3