Facebook Privacy

Facebook-Party-745x559-6086f411871231e1

Facebook Privacy
Cea mai mare rețea de socializare din lume va schimba setările sale de intimitate. Iar acest lucru este valabil mai ales pentru noii membri.

Se lasă acum liniște în jurul fenomenului așa-numitelor Facebook Partys. Cu nu foarte mult timp în urmă utilizatorii individuali din cea mai mare rețea socială din lume se temeau de cine vede anumite mesaje sau check-in-uri de la evenimente, poate chiar poliția a folosit rețeaua pentru a afla cine a fost la anumite petreceri, spre exemplu, cine pe cine a invitat, etc.

Din nefericire, ulizatorii respectivi au uitat să trimită invitația doar prietenilor. Rezultatul a fost că mult prea multă lume a aflat de ea și au sosit prea mulți invitați. Unul dintre cele mai cunoscute astfel de cazuri a fost petrecerea unei domișoare de 16 ani din Hamburg la care au sosit aproximativ 1600 de persoane în iunie 2011.

Dar acum nu mai există riscul ca acest lucru să se mai petreacă. Deoarece rețeaua are acum 1,28 miliarde de membri din întreaga lume, compania s-a decis să mai ajusteze din setările de protejare a intimității utilizatorilor. Cele mai mari modificări se vor vedea aici: dacă trimiteți mesaje pe Facebook, setarea de bază pentru confidențialitate va fi “doar pentru prieteni” adică la oamenii cu care utilizatorii sunt conectați direct.

Anterior, această setare a fost setată implicit pe “Public”, prin urmare majoritatea utilizatorilor rețelei putând vedea aceste posturi. Cine vrea să ajungă la un anumit grup țintă va trebui să devină activ în cadrul acestuia. Cei de la Facebook sunt conștienți de faptul că este mult mai rău atunci când un utilizator pune accidental un anunț pe rețeaua de socializare cu destinație publică, decât invers.

http://www.faz.net/aktuell/wirtschaft/facebook-partys-kuenftig-unwahrscheinlicher-12954508.html

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 3 = 9