Facebook & RED prezintă o cameră VR volumetrică

Anul acesta în mai, Facebook și RED Digital Camera au anunțat că lucrează la o cameră de videoclipuri volumetrice pe baza tehnologiei Surround 360 de la Facebook. La Oculus Connect 5 ce a avut loc recent (conferința anuală a dezvoltatorilor, organizată de companie) Facebook și RED au dezvăluit primele imagini cu camera, poreclită „Manifold”.

Manifold, după cum declară cei de la Facebook într-o postare pe blog, capturează simultan imagini din multiple unghiuri ale camerei, cu un anumit volum dat, permițând ceea ce se spune că reprezintă “perspective infinite care pot fi generate din orice direcție în interiorul unui câmp vizual”. Pe scurt, capturează scene volumetrice și prezervă informația de adâncime pentru o perspectivă mai imersivă în interiorul unei căști VR.

Tehnologia Facebook pentru estimarea adâncimii capturează informații 3D din scena înregistrată precum caractere, obiecte și fundaluri, apoi permite utilizatorului să le trăiască într-o cască cu tracking pozițional, precum Rift sau viitoarea cască standalone pe nume Quest.

Deși nu au fost precizare detalii precum prețul sau data lansării, este foarte probabil că va fi destinată pieței profesionale, însemnând un preț pe măsură, chiar dacă ne-am aștepta la asta pentru o nouă clasă de dispozitive care urmărește să permită utilizatorilor să vizioneze în sfârșit videoclipuri 3D 360 cu tracking pozițional.

În general videoclipurile 360 nu oferă informații privind adâncimea, chiar dacă este prezentat într-o perspectivă stereoscopică, deci așteptarea s-ar putea să merite pentru a vedea o clasă complet nouă de videoclipuri imersive VR.

RED și Facebook au lucrat îndeaproape pentru a construi primul sistem de camere de calitate studio pentru povestiri imersive 6DoF, urmărind să conecteze profesioniștii din domeniul creației cu audiențele, într-un mod cu totul nou și curajos, spun companiile în declarațiile lor oficiale. Progresele realizate în urma dezvoltării acestui nou dispozitiv de divertisment sunt semnificative, iar echipele sunt entuziasmate că pot să prezinte acest lucru întregii lumi.

https://www.roadtovr.com/facebook-red-reveal-manifold-volumetric-vr-camera/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 + 3 =