Facebook se comportă ca un malware

Faptul că Facebook adună cu lăcomie date personale, acest lucru se știe demult. O cercetătoare subliniază încă o dată că rețeaua socială adună, salvează și utilizează aproape orice poate afla despre utilizator și ce tastează aceștia, chiar dacă nu ne dăm seama.

Cine are un cont pe Facebook și folosește în mod activ rețeaua, ar trebui să știe faptul că serviciul lui Mark Zuckerberg nu este chiar atât de gratuit pe cât pare. Utilizatorii plătesc cu informații, pe care rețeaua le adună și le valorifică. Informațiile sunt analizate și utilizate, printre altele, pentru a vinde spațiu de reclamă pe site, reclame care sunt îndreptate foarte precis în direcția unui grup țintă.

Cercetătoarea Vicki Boykis a colectat acum detalii privind dimensiune aacestui fenomen. O descoperire fundamentală a studiului, în care a inclus rapoarte din presa de specialitate, publicări științifice și propriile cercetări a relevat faptul că platforma salvează în continuare pe serverele nu doar conținutul care a fost șters, ci și cuvintele pe care utilizatorul le tastează, dar nu le folosește niciodată, spre exemplu proiecte de postări, actualizări parțiale ale statusurilor, dar nu sunt publicate niciodată. Indiferent de motiv.

Portalul Silicon face referire la studiul lui Boykis și compară Facebook pe baza acestor descoperiri cu aplicații de tip keylogger. Acesta este un tip de software malițios care este utilizat de hackeri pentru a afla ce tastează utilizatorul, obținând astfel date de contacte și parole. Același lucru îl face și Facebook. Boykis scrie că procesul de colectare a datelor începe cel mai adesea atunci când se dă click pe butonul “Postează”.

http://www.n-tv.de/technik/Facebook-verhaelt-sich-wie-Malware-article19692047.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

5 + 5 =