Facebook și Microsoft creează un super-cablu

Querschnitt-eines-Kabels-des-Arctic-Fibre-einer-rund-15-600-Kilometer-langen-geplanten-Glasfaserleitung-von-Tokio-nach-London

Liniile de comunicații ale concernelor telecom nu mai sunt suficiente pentru volumele de date transferate pe plan intern de giganți IT precum Facebook. Împreună cu Microsoft, rețeaua socială vrea să plaseze un cablu pe sub Oceanul Atlantic, cel mai mare care a existat vreodată.

Ambii giganți americani ai internetului, Facebook și Microsoft construiesc la comun o nouă magistrală de date de mare viteză, care să lege Europa de Statele Unite ale Americii. “Marea” – denumirea spaniolă pentru potop, va fi denumirea cablului transatlantic, iar cu capacitatea sa de 160 de terabiți pe secundă va deveni cea mai capabilă legătură de date dintre America și Europa. Anunțul a fost făcut de ambele concerne în cadrul unei conferințe de presă.

Cablul lung de 6600 de kilometri va fi primul care va lega SUA de sudul Europei. Marea ar urma să pornească din statul american Virginia, situat pe coasta de est a Statelor Unite și se va opri la Bilbao în țara bascilor din Spania. Compania spaniolă de telecomunicații, Telefónica, este implicată în construcție. Lucrările la amplasarea cablului ar trebui să înceapă în vara aceasta, cablul va fi dat în folosință apoi în luna octombrie a anului 2017.

Infrastructura, pe care o pun la dispoziție concernele telecom tradiționale, nu va mai fi suficientă pentru multă vreme companiilor de internet precum Facebook, Microsoft, Google sau Amazon. Potrivit firmei de analiză Telegeographie, traficul de date transatlantic are loc în proporție de peste două treimi în interiorul rețelelor private, adică spre exemplu între serverele celor de la Facebook sau spre și dinspre serviciul de stocare în cloud a celor de la Microsoft.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Facebook-und-Microsoft-legen-Super-Kabel-article17796941.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

24 − = 16