Facebook va lansa Oculus Go la F8 Developer Conference

Oculus Go, viitoarea cască VR independentă cu un preț de circa 200 de dolari, care nu are încă o dată de lansare oficială, dar un raport recent de la Variety specifică faptul că Oculus va lansa casca Go la conferința Facebook F8 pentru dezvoltatori, carea va avea loc în luna mai a acestui an.

Variety citează multiple surse, familiare cu planurile companiei, chiar dacă un purtător de cuvânt al Facebook a refuzat să facă comentarii la cerere. Pe scurt, Oculus Go este în esență o versiune independentă a Samsung Gear VR, o cască VR mobilă care oferă urmărire doar în plan rotațional (3DOF) atât pentru cască cât și pentru controller. Cu un preț de pornire de 200 de dolari, Oculus Go este cu toate acestea mult mai ieftin decât prețul total al Gear VR, care necesită nu doar o cască sau controler în valoare de 130 de dolari, ci și un telefon Samsung compatibil.

Pe lângă faptul că oferă o alternativă avantajoasă pentru noii-veniți în mediul VR, la un preț mai redus decât Gear VR, Oculus Go folosește ceva ce compania spune că are un factor de umplere mai bun decât OLED-ul, ajutând la eliminarea efectului neplăcut. Casca se pare că va folosi lentilele de nouă generație de la Oculus, care oferă un unghi de vizualizare mai larg și reflexii mult reduse.

Oculus Go a fost dezvăluit pentru prima dată la Connect 2017, conferința anuală Oculus pentru dezvoltatori. Din moment ce dezvoltatorii au început să primească deja casca Oculus Go din noiembrie anul trecut, în cutii care par să fie pregătite pentru consumatori, mulți au presupus că lansarea ar putea să fie odată cu GDC din acest an. Din moment ce Facebook nu a recunoscut public raportul Variety, nu avem nici un indiciu care să ne spună de ce compania așteaptă pentru F8, care are loc pe data de 1-2 mai 2018 în San Jose, California.

https://www.roadtovr.com/report-facebook-launch-oculus-go-standalone-headset-f8-developer-conference/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 7 = 2