Facebook vrea să intre pe piața muncii

82edb225bd938666e9128aa8260da8e5

La nivel mondial peste 1,6 miliarde de oameni folosesc rețeaua de socializare Facebook, cu toate acestea doar la modul privat. Dar acest lucru ar putea să se schimbe curând pentru că rețeaua americană de socializare vrea să introducă programul “Workplace”, care va avea rolul de a înlocui intranetul clasic pentru companii.

Planul Facebook de a utiliza platforma sa pentru a facilita comunicarea din interiorul companiilor, este o oportunitate cu mare potențial. Noul produs pe nume Workplace este un tip de rețea socială pentru companii și potrivit dorințelor concernului american, acesta va oferi soluții de intranet și servicii interne de e-mail. Directorul Workplace, Julien Codorniou, a declarat că au deja instrumente care pot fi folosite în acest sens.

Potrivit companiei Workplace permite angajaților unei firme să schimbe, spre exemplu, informații în grup legate de un anumit proiect, să discute cu colegii sau să urmărească o prezentare a conducerii. Pentru asta s-au folosit diverse abordări, care există deja în rețeaua socială Facebook. 95% din ceea ce se dezvoltă pe Facebook va fi integrat și în Workplace, spune Codorniou.

Compania vrea să profite de faptul că peste 1,6 miliarde de utilizatori de peste tot din lume vizitează în mod privat rețeaua de socializare, iar funcțiile acesteia sunt binecunoscute de toată lumea. Cu toate acestea, Workplace și Facebook vor fi două lumi diferite. Pentru utilizarea Workplace nu va fi necesar un cont de Facebook. Angajații individuali se vor autentifica cu adresa lor de e-mail de la birou.

http://www.n-tv.de/technik/Facebook-will-in-Arbeitswelt-vordringen-article18829831.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

15 + = 25