Falcon Heavy de la SpaceX va duce un Tesla în spațiu

 

Chris Gerbhardt de la NASA Spaceflight.com, informat de persoane apropiate, a dat de știre despre prima dată reală privind lansarea inaugurală a rachetei Falcon Heavy de la SpaceX.

Vehiculul de lansări spațiale comerciale cu caracteristici fără precedent este programat acum să ridice încărcătura ce conține un Tesla Roadster pe o traiectorie în afara atmosferei terestre, pe data de 6 februarie anul acesta, dar există o fereastră de rezervă și pentru ziua următoare, în cazul în care condițiile meteo din ziua inițială vor fi potrivnice. Prima dată de lansare reală pentru Falcon Heavy a fost confirmată doar odată ce motoarele acesteia au fost aprinse pentru prima dată în cadrul fazei de test, aspect deloc surprinzător.

La scurt timp după faza de test, Elon Musk a ales platforma Twitter pentru a anunța că a avut parte de succes, precum și faptul că data lansării va fi fixată în decurs de o săptămână. Motoarele au fost menținute aprinse la putere maximă pentru o perioadă de doar 10 secunde, o treime din durata totală a testului, probabil pentru a proteja platforma de lansare. Dar cu toate acestea, datele obținute au fost relevante.

Pentru a compara Flacon Heavy cu alte vehicule construite de om, chiar și la o putere de 92% din cea totală, pragul la care este de așteptat să ajungă motoarele în prima fază a lansării, sistemul de propulsie 27 Merlin 1D produce la fel de multă putere ca și motoarele cu reacție de pe 20 de aeronave Boeing 747 care decolează simultan. Cu toate acestea, platforma de lansare pentru Falcon Heavy, LC-39A, a suportat anterior lansări ale Space Shuttle și Saturn V, ambele fiind considerate mult mai puternice decât racheta SpaceX. Este probabil ca testul aprinderii motoarelor rachetei să fi avut ca scop confirmarea faptului că SpaceX a dezvoltat o metodă sigură și funcțională de a aprinde toate cele 27 de motoare ale sistemului de propulsie fără a provoca pagube.

SpaceX’s Falcon Heavy to launch Musk’s Tesla into space on Feb. 6

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 1 = 6