- Vopsitul oualor mai natural si mai distractiv, care ar putea falimenta fabricantii vopselurilor pentru oua
Oamenii planuiesc sa sarbatoreasca Pastele la acest sfarsit de saptamana, iar unul din obiceiurile acestei sarbatori este vopsitul oualor, care poate fi realizat folosind culori naturale organice. Vopsirea oualor de Pasti, poate ajunge sa fie distractiva, fiecare om trebuie doar sa se uite prin casa si va gasi, cu siguranta, elemente care dau culoare; de exemplu vinul rosu, fructele, legumele si condimentele de bucatarie, pot fi utilizate. Cum poti obtine culori din acestea este foarte simplu:
- Cafea tare = maro sau bronz
- Frunze de spanac = verde
- Vin rosu = violet inchis
- Varza rosie = albastru
- Coaja de ceapa = portocaliu
- Morcovi razuiti = galben
- Sfecla sau suc de afine = roz
Pentru a obtine vopseaua, fructele si legumele trebuie taiate pana la pulpa, pe urma adaugandu-se otet din vin alb, o parte pentru trei parti de colorant. Otetul actioneaza asupra colorantului pentru a-i schimba proprietatile chimice, astfel incat colorantul sa se prinda de ou. Dupa prepararea vopselei, ouale se pot fierbe in aceasta, sau anterior, lasandu-le ulterior, peste noapte, in colorantul gata preparat, culorile vor fi mai aprinse si mai stralucitoare.
——————————————————————————————————————————————————————————
Nepotul îşi întreabă bunicul:
– Moşule, ce ţi-ai dori mai mult? O gagică bună sau o bomboană cu lapte?
La care bunicul:
– Mai drace tu ştii că nu mai am dinţi în gură!…