Falsificări de bani

50314303

Falsificări de bani
Bancnote false în valoare de 1,5 milioane de euro a identificat Bundesbank în primele șase luni, mult mai multe decât în anul precedent. Creșterea se datorează în primul rând unui eveniment spectaculos.

Bundesbank a înregistrat o creștere semnificativă a falsurilor euro. În total s-au identificat 25.000 de astfel de bacnote false în Germania, cu o valoare totală de 1,5 milioane de euro. Numărul falsurilor a crescut în comparație cu a doua jumătate a anului 2013 cu peste un sfert.

Asta înseamnă că la fiecare 10.000 de locuitori există șase bancnote false. În comparație europeană, Germania stă destul de bine la acest capitol. În total în zona euro, potrivit Bundesbank, nivelul este de 20 de bancnote la 10.000 de locuitori. Iar preferata falsificatorilor este bancnota de 50 de euro. Fiecare al doilea fals este de această valoare.

Dar pentru Bundesbank nu există motiv de îngrijorare în ciuda creșterii falsurilor euro. Deși prejudiciul provocat de contrafaceri este regretabil, nivelul acestuia în Germania rămâne unul destul de scăzut, în ciuda creșterii.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Euro-Faelscher-greifen-zu-dreisten-Mitteln-article13237326.html

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 2 = 16