Familia Obama încheia contract pentru memorii

Rareori o carte scrisă este atât de râvnită precum cea anunțată de Barack și Michelle Obama care va conține memoriile acestora din timpul petrecut la Casa Albă. Câștigătoare pare a fi o editură aflată în proprietate germană.

Casa editorială cu sediul la New York, Penguin Random House, a încheiat recent un contract pentru una dintre cele mai râvnite cărți de la ora actuală: cea care conține memoriile fostului președinte american Barack Obama și a soției sale Michelle. Într-o declarație editorul a anunțat că a achiziționat totalitatea drepturilor pentru distribuție la nivel mondial. Penguin Random House aparține în majoritate concernului german Bertelsmann.

Detaliile tranzacției nu au fost dezvăluite. Dar după informațiile de la Financial Times, ofertele pentru dublul pachet de memorii a depășit 60 de milioane de dolari, un record pentru memoriile vreunui președinte american.

O parte a acordului prevede ca un milion de exemplare să meargă în numele familiei Obama către organizația First Book, care este o organizație caritabilă ce urmărește acordarea de cărți copiilor din familii defavorizate social sau cele cu venituri reduse.

Barack Obama este deja autor laa două serii de memorii și la o carte pentru copii. Fostul președinte american a declarat de mai multe ori că este înclinat spre a-și exprima talentul de scriitor și vrea să colaboreze la această lucrare.

http://www.n-tv.de/politik/Obamas-schliessen-Vertrag-fuer-Memoiren-ab-article19724264.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

39 − = 32