Familia victimei sistemului Autopilot rupe tăcerea

Familia unui bărbat care a decedat în timp ce conducea automobilul său Tesla Model S cu Autopilot activat, a rupt luni tăcerea, spunând că ei nu cred că vehiculul sau tehnologia din el au fost responsabile pentru moartea sa.

Joshua Brown a decedat după ce Model S-ul pe care îl conducea s-a lovit de partea laterală a unei remorci de camion în apropiere de Williston, Florida. Automobilul se afla în modul Autopilot când trecut pe sub partea laterală a unei remorci de camion, partea superioară a mașinii fiind complet retezată, iar șoferul a decedat.

Familia a declarat că au auzit de nenumărate ori că mașina le-a omorât fiul. Dar așa ceva pur și simplu nu este adevărat. A fost vorba despre un scurt moment în care nici Joshua, dar nici sistemele mașinii nu au observat camionul care facea o întoarcere completă în fața mașinii.

Oamenii mor în fiecare zi datorită accidentelor rutiere, au mai adăugat aceștia. Schimbările implică mereu riscuri noi, iar o toleranță zero pentru decese și accidentări ar opri complet inovația și îmbunătățirile. Decesul a aprins dezbateri la nivel național privind siguranța tehnologiilor de rulare autonomă, iar National Transportation Safety Board a programat un vot la Washington ca urmare a acestui accident.

National Highway Traffic Safety Administration nu a găsit nici un fel de defecte tehnologice în urma accidentului. A găsit de asemenea faptul că Brown nu a apăsat pedala de frână înainte de accident și s-a atins de volan doar 25 de secunde în perioada de 37 de minute permergătoare accidentului.

Compania Tesla a venit în ajutorul familiei, oferind o declarație completă asupra accidentului. Josh Brown a fost un prieten al companiei, iar după cum familia sa a dorit să sublinieze, un avocat dedicat al progresului tehnologic. Tesla a lansat recent o actualizare software pentru programul său de Autopilot și unii au observat că sistemul preia tot mai multe date din trafic pe măsură ce compania continuă să dezvolte tehnologii sigure și practice pentru rulare autonomă.

http://www.teslarati.com/johusa-brown-family-tesla-autopilot-not-responsible-in-fatal-crash/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

7 × = 14