Fanii chinezi ai Mannschaft-ului

china-fuer-deutschland

Fanii chinezi ai Mannschaft-ului
În nici o altă țară nu are echipa DFB atât de mulți adepți ca în Republica Populară Chineză. În fiecare zi se vând sute de echipamente cu Müller sau Klose. Pe internet, peste 1,5 milioane de utilizatori s-au alăturat echipei lui Jogi.

Chinezii și germanii sunt mai apropiați decât ați putea crede. În dragostea lor pentru mașini și cântece populare. Nicăieri producătorii germani precum Volkswagen, BMW sau Audi nu vând atât de multe automobile precum în Republica Populară. Cine spune unui chinez că vine din Germania, sigur ca ajunge să fie iubit ori pentru mașini, ori pentru fotbalul de acolo.

Asiaticii sărbătoresc sportul prin expresia “Jia You!”, în traducere exactă “Cu toată puterea înainte!”, același lucru își spun șoferii la benzinării când alimentează un Porsche Cayenne sau un Mercedes Clasa E.

În prezent, chinezii doresc să umple multe rezervoare după ce echipa națională de fotbal a Germaniei a înregistrat un surprinzător 7-1 împotriva Braziliei în semifinalele Cupei Mondiale, iar entuziasmul pentru echipa lui Jogi Löw nu cunoaște limite în Orientul Îndepărtat.

La Beijing nu se puteau găsi locuri libere, atunci când meciul a început târziu în noapte, la ora locală 4 dimineața, unde chinezii erau îmbracați în tricouri germane și aplaudau. A doua zi, copiii și tinerii purtau tricouri cu culorile negru-roșu-auriu. Într-un sondaj pe internet, peste 30.000 de persoane și-au dorit un succes german și doar 10.000 au susținut Brazilia.

http://www.faz.net/aktuell/wirtschaft/fruehaufsteher/china-in-schwarz-rot-gold-2-7-milliarden-daumen-fuer-deutschen-finalsieg-13035598.html

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

8 + 2 =