Fără credite noi până în 2019

was-athen-macht-ist-egal

Fără credite noi până în 2019

Din cercurile guvernamentale de la Berlin răsună o informație pozitivă pentru germani: se spune că nu există nici un fel de risc bugetar, care să abată parcursul Germaniei de la un echilibru absolut. Indiferent de ce face Atena, în bugetul federal al Germaniei nu vor exista șocuri majore.

În planificarea financiară a Germaniei va exista, cel puțin până în anul 2019 un echilibru perfect. Potrivit cercurilor guvernamentale de la Berlin, indiferent de ceea ce se întâmplă în acest weekend în privința capacității de plată a Greciei.

Chiar dacă va fi vorba de o incapacitate de plată, acest lucru nu va duce la șocuri majore în bugetul intern al Germaniei, s-a mai spus vineri la Berlin. Avertizările că datoriile se vor răsfrânge asupra Germaniei au efect doar pe termen scurt și au fost catalogate ca fiind lipsite de sens. Garanția guvernului federal este afectată doar atunci când instituțiile de credit pentru reconstrucție va suferi de pe urma pierderii creditului. Asta este valabil și pentru organizațiil europene de ajutor. Nu există nici un risc actual în privința bugetului, care să le abată de la situația de echilibru.

Conform planului de rambursare, Grecia ar trebui să înceapă abia în anul 2020 să își achite datoriile către partenerii săi europeni. Aici se va merge cu creditele bilaterale de ajutor: de la 700 milioane de euro la peste 2,1 miliarde de euro apoi o sumă de 2,7 miliarde de euro anual, din anul 2022. În anul 2023 va urma rambursarea creditelor de la fondul de ajutor provizoriu, EFSF, în sumă de aproape 2,4 miliarde de euro pe an. Aproximativ un sfert din garanții au fost plasate de către Germania.

http://www.faz.net/aktuell/wirtschaft/wirtschaftspolitik/haushalt-bund-bis-2019-ohne-neue-kredite-13669954.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 6 = 36