Fără dividende în ciuda unui an record la Nordex

66180623

Anul 2015 a mers foarte bine pentru cei la Nordex. Dar în ciuda recodurilor înregistrate compania membră Tec-Dax nu vrea să plătească dividende. Însă asta nu este tot ce îi enervează pe acționari.

Perspectiva pentru anul comercial curent a fost redusă masiv de către cei de la Nordex. Prețurile acțiunilor constructorului de turbine eoline s-au prăbușit în anumite perioade chiar și cu 10% la un minim al ultimelor cinci săptămâni și jumătate și anume la 24,16 euro. Ele au reprezentat lanterna roșie a indicelui TecDax. Acțiunile Nordex au pierdut peste 40% din valoare în ultimele doisprezece luni.

Nordex se arată cumpătată în prespectivele sale pentru anul 2016, după un an record. Piața își va reduce din capacitate anul acesta, este de părere directorul executiv Lars Bondo Krogsgaard la conferința de presă de la prezentarea bilanțului. După preluarea Acciona Windpower concernul vrea să înregistreze o valoare a vânzărilor de 3,4 miliarde de euro, ceea ce ar corespunde unei creșteri moderate.

Chiar și prognoza de profit a fost redusă. Marja Ebitda ar trebui să se situeze în anul 2016 la peste 7,5%. Această valoare a fost deja atinsă de Nordex anul trecut. Este foarte probabil ca marja să se îmbunătățească, spune directorul financiar Bernard Schäferbarthold. Concernul trebuie însă să încheie preluarea până la finalul lunii aprilie, pentru a obține claritate. Activitățile Acciona Windpower vor fi incluse în bilanțul Nordex începând cu trimestrul al doilea al acestui an.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Anleger-strafen-Nordex-ab-article17277326.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

3 × 3 =