FARA LUX

  • ARCHIV-Eine-Limousine-steht-am-1-MaeVerzii Germaniei comandă mașini economice

Deputații din partea “verzilor” ecologiști din Germania își comandă mașini mici, economice, în locul limuzinelor de lux. Serviciul de șoferi al Bundestag-ului se luptă pentru supraviețuirea economică. Vicepreședintele partidului verzilor din Germania, Bärbel Höhn, s-a angajat să realizeze o reformă a serviciului de transport personal pentru deputați. Ideea acestuia constă în completarea ofertei cu biciclete sau mașini mici, economice.

 

Flota de mașini a Bundestag-ului apare de multe ori pe prima pagină a ziarelor și rar într-un mod pozitiv. Este vorba mereu despre emisiile mari de noxe ale limuzinelor de lux dar uneori și despre faptul că șoferii demnitarilor au condiții proaste de muncă. Acum chiar furnizorul de servicii de șoferat este în centrul atenției, firma Rocvin GmbH cere intrarea în insolvență și s-a refugiat în protecția standard oferită firmelor aflate în această situație. Sub supravegherea unor anchetatori dorește acum să își aducă din nou veniturile și cheltuielile în echilibru.

 

După cum aisgură CEO-ul Rocvin Gmbh, Torsten Diehl, nu se au în vedere concedieri în viitor, dar șoferii firmei nu sunt foarte încrezători cu privire la viitorul lor. Se pare că vor încerca să renegocieze contractele iar noile condiții vor fi mai proaste decât acum, a declarat unul dintre șoferi pentru Der Spiegel. Șoferii câștiga la ora actuală în jur de 950 de euro pe lună iar mulți dintre ei sunt nevoiți să apeleze la un al doilea job sau la beneficii Hartz-IV. Vestea falimentului a provocat neliniște în Bundestag.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 1 = 1