Fără răgaz pentru Alexis Tsipras

9981fd5b99f8eedddc81cb599981590eÎn Atena creditorii Greciei vor să discute despre reforme suplimentare. Zeci de mii de oameni protestează pe străzi pentru reducerile deja planificate. Dar premierul Tsipras nu se poate ține de ele.

Tânărul premier grec arată deja palid și obosit. La vizita sa din Perama, o suburbie de muncitori din portul grec Piraeus, Alexis Tsipras a adus sâmbătă dimineața și ceva vești bune: în această parte a orașului afectată grav de șomaj se vor efectuat în sfârșit investiții în infrastructură.

Iar asta ar trebui să fie cam singura veste bună pe ziua respectivă. Peste tot în țară cetățenii sunt revoltați. Până la 25.000 de tractoare au blocat de zile întregi rutele importante de transport, inclusiv căi de acces către aeroporturile de la Atena sau Thessaloniki. Aceștia se revoltă împotriva guvernului, care vrea să impoziteze mai puternic agricultura și vrea să reformeze sistemul de pensii.

Reforma planificată pentru sistemul pensiilor prevede în general reduceri de 15% pentru toți viitorii pensionari. De asemenea, contribuțiile la pensii pentru agricultori și liber-profesioniști vor fi majorate în mod semnificativ. De asemenea, marinarii sunt în grevă. De câteva zile nu mai există nici un fel de legături cu insulele grecești. Protestatarii ar fi trebuit să renunțe la greve până duminică dimineața. Cel mai greu este pentru acele insule pe ale căror coaste naufragiază refugiați. Pe Lesbos, de exemplu, au ajuns aproximativ 7000 de oameni, raportează cei din presă, citând informații de la poliția locală.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Keine-Atempause-fuer-Alexis-Tsipras-article16896456.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 70 = 74