Fără salar, fără plăți compensatorii

58539447

Fără salar, fără plăți compensatorii

Anshu Jain vrea să mai lucreze potrivit rapoartelor media încă șase luni, în mod gratuit, ca și co-director al Deutsche Bank, după ce acesta își va încheia contractul cu instituția financiară. Managerul a renunțat de asemenea la un pachet de plăți compensatorii. Totul pentru binele băncii care a fost pentru el ca o familie.

Potrivit rapoartelor din presă, co-directorul Deutsche Bank, Anshu Jain, care se va despărți curând de instituția pe care a condus-o a refuzat mai multe milioane de euro. Acesta nu dorește nici un comision și nici un fel de plăți compensatorii la plecarea sa. De asemenea el dorește să rămână apropiat băncii timp de șase luni sub formă de consultant, fără a avea nici un fel de onorariu, raportează Frankfurter Allgemeine Sonntagzeitung.

Jain a refuzat mai mult de zece milioane de euro salar, pe care el consideră că nu le merită, reprezentând salarul său conform contractului ce ar fi trebuit să expire doar în primăvara anului 2017. Potrivit Bild am Sonntag, Jain ar fi refuzat în total cel puțin douasprezece milioane de euro. În negocierile privind desfacerea contractului său el a declarat că valoarea compensațiilor sale este mare și nu dorește să împovăreze financiar banca. Ziarul a citat un mail de adio al renumitului investitor bancar către angajații săi: Banca a fost pentru el timp de douăzeci de ani ca o familie.

Deutsche Bank nu a dorit să comenteze rapoartele. Jain și colegul său din conducere, Jurgen Fitschen au fost implicați fără drept de apel în diferite litigii juridice, iar investitorii instituției financiare i-au criticat enorm. Acum ei sunt înlocuiți de fostul bancher UBS, John Cryan.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Jain-verzichtet-auf-Millionen-article15297246.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

51 − 50 =