Fără sediu la Londra pentru noua bursă

11abb155d87c95b8448a8fd6686eba2e

Ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană aruncă în aer planurile de fuziune ale burselor de la Frankfurt și Londra. Însă lupta continuă pentru realizarea acordului. Planul de a fixa sediul central la Londra pare însă a fi scos din discuție.

Directorul Bursei Germane militează în mod patetic de la sfârșitul lunii februarie pentru fuziunea concernului DAX cu London Stock Exchange (LSE), spunând că este “voința domnului” și lucrul corect de făcut pentru economia mondială. Dar refuzul britanicilor față de Uniunea Europeană ar putea face o gaură importantă în calculele celor de la Frankfurt. Corul criticilor a devenit și mai răsunător după votul britanicilor. Cel mai mic obstacol este în prezent acordul acționarilor LSE din cadrul unei adunări generale extraordinare.

Este greu de imaginat ca cea mai importantă scenă bursieră din spațiul euro să fie localizată pe un teritoriu din afara uniunii, spune președintele autorității de supraveghere financiară, Bafin, Felix Hufeld. Trebuie să ne readaptăm. Cuvintele lui Hufeld au greutate, chiar dacă Bafin nu are în mod formal un drept de veto. Un sediu central în afara zonei euro ar fi fost și așa destul de greu de justificat, iar un sediu în afara Uniunii Europene este ceva de neimaginat, un nonsens, spune președintele Asociației Caselor de Economii, Georg Fahrenschon și vorbește mult din inimă pe scena bursieră de la Frankfurt. Consiliul de administrație al Bursei Germane se opune de asemenea. Este nevoie de un sediu la Frankfurt, spune președintele corpului de control, Jutta Stuhlfauth.

Sceptică este și autoritatea de supraveghere bursieră din Hessen, care ar putea înclina balanța. Pentru că ea trebuie să vegheze asupra operării corespunzătoare a bursei de valori de la Frankfurt. Deja la scurtă vreme după prezentarea planurilor de fuziune, premierul hessian Volker Bouffier s-a arătat sceptic: “trebuie să se verifice dacă landul poate să își exercite obligațiile de supraveghere a activității, dacă sediul holdingului va fi mutat în Marea Britanie”.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Hauptsitz-in-London-kaum-noch-denkbar-article18107691.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

87 − 77 =