FARA SPIONAJ IT

  • Companiile de internet intră în lupta împotriva supravegherii informațiilor

2-format43Companiile mari de pe internet cer reforme în serviciile de informații și se declară scndalizate de interceptări și supravegheri. Acum au înaintat o scrisoare președintelui SUA.

 

Cele mai mari companii americane de internet au lansat o campanie împotriva programelor masive de spionaj ale serviciilor de informații internaționale. Companii precum Apple, Facebook, Microsoft și Google au cerut luni, printr-o scrisoare adresată președintelui SUA, Barack Obama și membrilor Congresului American și prin reclame afișate în publicațiile zilnice, adoptarea de restricții în privința supravegherii guvernamentale a cetățenilor.

 

Statele Unite, prin agenția sa NSA, este puternic discreditată de dezvăluiri și reprezintă un bun exemplu pentru guvernele altor țări. De asemenea, AOL, Twitter, Yahoo și Linkedin participă la aceste acțiuni. Pe o pagină de web comună gigantul web va prezenta cele “cinci principii” ale lor, pentru o reformă globală a programelor guvernamentale de monitorizare. Prin urmare serviciile de informații autohtone ar trebui să înceteze culegerea de date din comunicarea în masă pe internet. În locul acesteia, supravegherea și monitorizările ar trebui reduse doar la anumite persoane țintă. Iar autoritățile competente ar trebui monitorizate mai îndeaproape.

 

Zuckeberg declară că utilizatorii nu vor mai folosi tehnologie în care nu pot avea încredere. Companiile doresc să primească date concrete cu privire la motivul și frecvența cu care guvernele cer acestora informații. Acestea mai cer libera circulație a informațiilor de pe internet și dincolo de granițele internaționale. Furnizorii de servicii nu ar trebui să fie constrânși sau limitați. Semnatarii cer guvernelor să se pună de acord la nivel internațional cu privire la un cadru legal comun pentru cererile acestora de furnizare de informații, astfel ca pe viitor să nu mai existe astfel de conflicte.

 

Rapoartele privind supravegherea guvernamentală au arătat că este nevoie de o mai mare transparenșă și de noi limite cu privire la felul în care guvernele colectează informații, a declarat Mark Zuckerberg, CEO-ul Facebook într-o declarație de presă. Guvernele riscă încrederea oamenilor și astfel ele au rolul de a o restitui, a declarat consilierul general Microsoft, Brad Smith. Aceste acțiuni vin ca urmare a nesfârșitelor dezvăluiri cu privire la practicile NSA și a altor agenții de informații guvernamentale.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

87 − 84 =