Fără volan în 2030: Audi visează la viitor

Târgul auto IAA ediția 2017 ne oferă o perspectivă către viitor. Studiul Aicon vrea să ne arate cum va arăta o limuzină de lux a celor de la Ingolstadt în anul 2030.

Progres prin tehnologie? Audi se orientează către automatizare. Progres prin design? Răspunsul este Show-Car-ul Aicon. Acesta este un proiect cu totul inovativ, pentru că în spațiul interior nu se regăsesc instrumente de bord, pedale, nici măcar volan. Să nu uităm că este vorba în același timp despre o mașină sport. Îi vom spune exact unde vrem să ne ducă și o va face într-un mod cât mai eficient. Nu mai există șofer, doar pasageri. Aicon este o adevărată mașină-robot care oferă nivelul 5 de rulare autonomă.

Design Sketch

Design Sketch

Perspectiva pentru anul 2030 ne prezintă o limuzină de lux cu dimensiuni exterioare ușor mai mari decât a unui A8 actual. Cu o lungime de 5,30 metri, versiunea lungă oferă mai mult spațiu pentru până la cinci persoane. Deși are dimensiuni similare cu versiunea clasică, aceasta dă senzația de mai mult spațiu în interior. Datorită ampatamentului de 3,47 metri, vehiculul versiune clasică poate transporta patru persoane, însă în modul de lux al automobilului ar putea călători maxim două persoane.

Designerul-șef al concernului Audi, Marc Lichte, explică faptul că, atunci când automobilele se vor deplasa autonom, cele mai bune locuri vor fi cele din față. Pentru că de acolo va exista cea mai bună priveliște și de acolo se vede cel mai bine drumul luminat de faruri. Funcționarea Audi Aicon va fi simplă și în același timp inovativă, mai adaugă acesta.

Este foarte puțin probabil ca sistemul compus dintr-o combinație de comenzi vocale, panouri sensibile la atingere sau derularea meniului cu privirea să dureze mai mult de zece ani până să fie dezvoltat. Acesta funcționează deja relativ bine în prototipul expus. Comfortul călătoriei este asigurat, printre altele, de o suspensie pneumatică specială și de dispozitive de acționare, care compensează orice înclinare laterală a caroseriei.

http://www.focus.de/auto/elektroauto/iaa-2017-audi-aicon-ohne-lenkrad-ins-jahr-2030-audi-traeumt-sich-in-die-zukunft_id_7575291.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

32 − 27 =