Faraday Future are promisiuni de 1,5 miliarde, spune că FF91 va sosi în acest an

Să pornești o companie de automobile nu doar că este o sarcină foarte dificilă, după cum ne pot spune Musk, Fisker sau alții, dar necesită sume absurde de bani.

Acum Faraday Future, o companie start-up a cărui susținător antreprenorial chinez se confruntă acum cu probleme legale în țara de origine, pare să fi găsit un salvator capabil. Noul investitor este, se pare, o firmă de investiții din Hong Kong care a livrat circa 550 de milioane de dolari companiei, dintr-un pachet total de investiții de 1,5 miliarde de dolari.

Vestea este atribuită unei surse apropiate, spun jurnaliștii de la Business Insider. Faraday a emis o declarație de presă în care descrie deschiderea primului summit global pentru furnizori, ce va avea loc la Los Angeles. În cadrul acestui eveniment, fondatorul FF Jia Yueting spune că reprezentații a peste 100 de companii vor fi prezenți pentru a negocia furnizarea de componente pentru viitorul producător de automobile electrice de lux.

În aceeași declarație Faraday a menționat că primul său produs, FF91, ce a fost dezvăluit în ianuarie 2017 la Consumer Electronics Show din Las Vegas, va fi lansat pe piață până la finalul acestui an. Unitatea de asamblare localizată în Hanford, California – fabrica ce înlocuiește unitatea de producție în valoare de un miliard de dolari din nordul metropolei Las Vegas și a cărui ridicare este acum amânată – va urma să își înceapă activitatea curând.

https://www.greencarreports.com/news/1115322_faraday-future-promised-1-5-billion-says-ff-91-will-arrive-by-end-of-this-year

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 × 8 =