FASOLE,CAPSUNI,LEO

2013-12-01 11.50.12CARNATI,CAPSUNI,LEO

FASOLE, LUME MULTA, BUCURIE

Participind de ani buni la ceremoniile oficiale de 1 Decembrie, anul acesta am constatat ca a fost ca nicicand. Multa lume, vremea frumoasa, tehnica militara diversificata, dar si fasole mai putina decat cererea,ca sa vorbim in termeni de business.Oficialitatile si-au facut treaba absolut traditional, iar multimea numeroasa s-a manifetat chiar cu o bucurie sincera,ceea ce m-a incurajat sa cred ca macar de ZIUA NATIONALA SUNTEM UNITI-ceea ce m-a impresionat insa, a fost manifestarea sincera a unui domn fericit intr-un 4×4 – vezi imaginea dar si zambetul de mai jos.”LA MULTI ANI ROMANIA-si repede si bine spre suta de ani de existenta in urmatorii cinci ani.

DESPRE CAPSUNILE DIN SPANIA

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Bihor ne transmite ca pentru cei care sunt someri, sunt disponibile 750 de locuri de muncă la recoltare de căpşuni în Spania.Selecţia muncitorilor nu se va face in Oradea ci, în ianuarie la Vaslui şi Slatina. Cei interesaţi trebuie musai să fie apţi pentru munca la câmp si sa retina din capul locului ca posturile sunt sezoniere.

LEONARDO A REUSIT,E PE LOCUL TREI

Topul celor mai importanţi retaileri de modă şi încălţăminte după cota de piaţă reaizat de curand a scos in evidenta un retailer oradean.Piaţa de îmbrăcăminte şi încălţăminte din România, evaluată la circa 1,5 miliarde de euro anual, este dominată de branduri străine, singura companie românească care îşi face loc în top zece după cota de piaţă este Leonardo,retailer de încălţăminte construit de antreprenorul concitadin cu noi, Florin Panea. Liderii pieţei sunt Inditex (Zara) şi H&M.Topul este dominat de companii de modă precum Inditex (proprietarul Zara), H&M sau C&A, alături de retaileri de echipamente sportive precum Decathlon şi Inter­sport şi de retaileri de încălţăminte precum Deichmann, potrivit datelor oferite de compania de cercetare de piaţă PMR. Cotele de piaţă ale celor mai mari zece jucători variază de la 1,6% (Peek &Cloppenburg la 10,1%) (Inditex), semn că piaţa este puternic fragmentată.

———————————————————————————————————————————————————————————-

……fiindca tocmai a trecut ziua nationala ………………..-:)……………….

În Ardeal, pe vremuri, inainte de ziua nationala,totusi oamenii erau la lucru pe câmpuri.
Dintr-o dată, a apărut primul val de huni cu Atila în frunte.
Aceștia se opresc și îi întreabă pe țărani:
– Pe unde se ajunge în Câmpia Panonică ?
– Pe acolo, arătară oamenii înspre vest…
După un timp, apare al doilea val de huni.
– Pe unde se ajunge în Câmpia Panonică ?
– Pe acolo, arătară din nou oamenii înspre vest…
Se adună românii la un sfat al bătrânilor și au hotărât să monteze un indicator care să arate drumul spre Câmpia Panonică, pentru a nu mai fii nevoiți să se întrerupă din munca de la câmp, pentru a tot da explicații trecătorilor…
Şi așa se face că ungurii care știau carte, au ajuns în Câmpia Panonică, iar care nu au stiut carte au rămas aici…

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

42 − = 36