Fat-Bike electric din Ucraina (2)


Producătorul a folosit de asemenea jante cromate cu locașe pentru spițe colorate în albastru, o notă care îmbunătățește aspectul general al bicicletei și nu scotă mult. Este o alegere subtilă, dar care contribuie semnificativ la aspectul general.

Stilul bateriei amplasate de-a lungul tubului central devine din ce în ce mai popular. Ar fi putea să fie chiar un lucru bun, dacă diferite companii încep să folosească exact același format și interfețe, atunci bateriile de un furnizor se vor putea conecta pur și simplu într-un alt brand de bicicletă electrică. Companiilor nu prea le place să facă asta, dar ar fi foarte bine pentru clienți să existe cât mai multe opțiuni.

Spre exemplu, există posibilitatea ca această interfață să fie identică cu cea a bateriilor de pe bicicletele Smart Motion. Dacă este așa, atunci noul pachet de 17,5 Ah de la Smart Motion poate fi introdus în cadrul Evel. Evel Fatbike vine din fabrică cu un acumulator 48V / 14.5 Ah, ce este adecvat pentru activități obișnuite. Dar un acumulator de capacitate mai mare, de 17,5 Ah ar reprezenta un upgrade binevenit.

Furcile par să fie versiuni cât mai avantajoase din punct de vedere al costurilor. Nu ne putem pronunța cu privire la nivelul de stres la care pot fi supuse, dar dacă vreți, acest fatbike se poate transforma într-un monstru 2WD, adăugând un motor pe butucul din spate. O astfel de operațiune ar necesita adăugarea celei de-a doua unități de control, plus un pachet mult mai performant de acumulatori, un sistem de accelerație simultan pentru două roți, etc.

Ca și dezavantaje, putem menționa discurile de frână de dimensiuni relativ reduse, cel din față măsoară 160 de mm, dimensiune ce ar fi fost potrivită mai degrabă pentru roata din spate, se știe că motorul de pe butuc va avea un efect de frânare pasivă atunci când nu este acționată clapeta de accelerație.

De obicei pe biciclete electrice și mai ales pe fatbike-uri se utilizează discuri de cel puțin 180 de mm pe față, sau chiar 200-203 mm. Discurile de 180 mm pe roata din față sunt suficiente pe un drum drept, dar dimensiuni de 200 mm oferă o forță de frânare semnificativ mai bună când o bicicletă electrică care poate atinge și 48 de km/h coboară un deal, spre exemplu.

https://www.electricbike.com/evel-from-ukraine-develops-an-attractive-fatbike/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 1 = 1