Fatballs – Chiftele sănătoase pentru toată lumea

 

Chiftele sau “Fatballs” cum le numesc jurnaliștii de pe scena wellness, sunt tot mai apreciate în ultima perioadă. Poate ați auzit despre feluri de mâncare cu denumiri similare, cum ar fi „chifetele proteice” sau “bile de energie”. Ce le face deci să se remarce de restul?

Fatballs sunt făcute prin amestecarea unei varietăți de ingrediente, printre care unt de nuci, ulei de nucă de cocos, ulei MCT sau ulei de colagen. Rezultatul final este o gustare sănătoasă care nu doar că este bogată în arome, dar și extrem de nutritivă.

Unii oameni aleg să consume o astfel de gustare pentru a-și spori aportul de energie de pe parcurul zilei, alții înlocuiesc mese întregi cu aceste noi feluri de mâncare. Christopher Petri, un cercetător non-profit în vârstă de 32 de ani a declarat că în acest fel se hrănește mult mai eficient. El preferă să mănânce ceva rapid, care nu ia multă vreme, decât să stea jos și să mănânce o masă ca lumea.

Petri a declarat pentru New York Post că pentru cinci zile pe săptămână el optează să consume un Fatball decât un sandviș sau o salată în locul unui prânz. În timp ce este minunat că oamenii adoptă alimente și ingrediente care au un conținut de grăsimi benefice pentru organism, ca parte a unei diete echilibrate, bineînțeles, consumul unor astfel de gustări ne poate duce la creșterea în greutate.

Potrivit unui studiu publicat în jurnalul Appetite, oamenii sunt mai dispuși spre supra-alimentație atunci când consumă alimente pe care le percep drept gustări, decât la mesele propriu-zise. Astfel că a alege un Fatball în locul unei mese echilibrate ne poate îndepărta chiar de scopul propus, acela de a ne menține greutatea corporală la un nivel potrivit.

http://www.independent.co.uk/life-style/food-and-drink/fatballs-food-trend-energy-protein-bliss-snack-healthy-foodie-butter-mct-oil-meal-replacement-a8095296.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 9 = 54