FB SALARII MICI

  • RTXY8IKSalarii mici la Facebook

În timp ce alți directori de companii se bucură de viață la maxim profitând de bogația lor, fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg se arată modest. Șeful companiei primește ca salar din partea acesteia doar 1 dolar pe an. Chiar și restul personalului de conducere face concesii.

Conducerea Facebook are salarii mici, în ciuda unei cifre de afaceri înfloritoare pentru companie. Fondatorul rețelei de socializare și CEO-ul companiei, Mark Zuckerberg a fost plătit pentru munca sa cu un dolar simbolic, după cum reiese din raportul anual al companiei. În anul precedent acesta a încasat suma de 769.000 de dolari ca salar de bază și bonusuri.

Zuckerberg și-a anunțat încă de acum un an planul său de 1 dolar. El a luat aceeași decizie precum răposatul fondator al Apple, Steve Jobs. Cu toate acestea, fondatorul Facebook nu va muri de foame. El este cel mai mare acționar al companiei, iar revista Forbes estimează averea sa la aproximativ 26,7 miliarde de dolari (19,4 miliarde de euro).

Dar chiar și ceilalți manageri ai Facebook fac concesii. Sheryl Sandberg este responsabil cu afacerile companiei și a încasat ultimul său salar în valoare de 16,1 milioane de dolari, față de 26,2 în anul precedent. David Ebermans, Chief Financial Officer a pierdut și el ceva bănuți, de la 17,5 milioane dolari în anul precedent, la 10,5 milioane de dolari, cât a încasat din ultimul salariu. Cei doi sunt de asemenea acționari ai Facebook și au încasat venituri substanțiale anul trecut.

 

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Zuckerberg-verfolgt-Ein-Dollar-Taktik

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 3 = 3