FBI arestează un manager VW din SUA

5f93e77c92a898b2db4fd14c04bdb58a

FBI arestează pentru prima dată un manager al Volkswagen datorită manipulărilor motoarelor diesel, spun cei de la New York Times. Acesta se va prezenta astăzi în fața unui judecător.

În scandalul în care este implicat constructorul german de automobile – Volkswagen – autoritatea federală americană – FBI – a arestat un manager al concernului care lucrează în SUA, potrivit celor de la New York Times. Bărbatul a fost luat în custodie duminică la Florida, raportează ziarul citând două surse anonime. În procesul intentat de statele federale americane New York și Massachusetts se spune că managerul ar fi jucat un rol cheie în efortul de a ascunde manipulările față de autorități.

Volkswagen a dezvăluit în septembrie 2015, sub presiunea autorităților americane, că a introdus un software ilegal în unsprezece miloane de automobile cu motoare diesel pe care le-a vândut peste tot în lume. Prin aceste manipulări automobilele prezentau în cadrul testelor valori mai mici ale emisiilor de gaxe toxice. În realitate nivelul emisiilor era de 40 de ori mai mare decât limita legală.

Managerul arestat a fost responsabil, spune New York Times, de punerea în aplicare a reglementărilor legale între anii 2014 și 2015 în SUA. El va fi prezentat luni în fața unui judecător pentru a se stabili dacă mai rămâne în arest.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/FBI-nimmt-VW-Manager-in-USA-fest-article19501346.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 2 = 2