FBI stabilește spioni pentru băncile importante

image-310882-panoV9free-xydp

FBI stabilește spioni pentru băncile importante
Fie că este vorba despre Citigroup, Goldman Sachs sau JP Morgan Chase, marile bănci din SUA trebuie să tremure acum de frica spionilor ce se pot afla în rândul lor. Autoritățile americane informează că au găsit dovezi ale unor presupuse infracțiuni financiare.

În cadrul anchetei privind o presupusă manipulare de valută, anchetatorii americani se folosesc de insideri care sunt printre angajații băncilor pe post de spioni. Personalul ar putea colecta în secret probe împotriva colegilor suspecți implicați în discuțiile referitoare la presupuse infracțiuni financiare. În luna octombrie autoritățile ar putea, prin urmare, să lanseze primele acuzații penale împotriva comercianților individuali de pe bursă ai băncilor.

Nu este clar încă în care bănci Departamentul de Justiție se va folosi de spioni pentru a valorifica investigațiile asupra angajaților. Cu toate acestea, ancheta privind presupusa manipulare a pieței valutare, a relevat că majoritatea băncilor de talie mondială sunt implicate și au dus la prejudicii în valoare totală de 5,3 miliarde de dolari.

Vizate de anchetatori nu sunt doar băncile americane, ci și instituții financiare europene, precum Deutsche Bank, BNP Paribas, HSBC, Standard Chatered sau UBS. Prin utilizare de informatori secreți în scandalul tranzacționării de monedă, procurorii americani accelerează procesul lor de a aduce acuzații penale pentru presupuse infracțiuni împotriva persoanelor din grupurile financiare mari. Noua strategie arată că anchetatorii nu se mai limitează doar la acele persoane care s-au predat după o revizuire a documentelor interne.

http://www.spiegel.de/wirtschaft/unternehmen/fbi-setzt-spitzel-bei-grossbanken-ein-a-991628.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

8 + 2 =