Fecioreasca de la Balc

646x404 

In vremurile de altadata, prin Bihor se purta denumirea de “fecioreasca”, ca termen oficial pentru intalnirea de afaceri a mai multor antreprenori, intalnire care azi s-a englizat si se chiama “business launch”.
Intr-un comunicat Mediafax pe care il gasiti mai jos, se spune de plingerea penala a unui brasovean ofuscat de “ilegalitatile monstruoase” de la Balc ale lui Tiriac, produse de catre acesta pe terenul sau, cu prilejul vanatorii traditionale de mistreti.

Ma gandesc ce fata or fi facut marii investitori in Romania si familii de vita nobila cand or fi vazut politistii marghiteni la poarta domeniului cu scopul de a verifica plingerea penala a cetateanului brasovean. Si aceasta cu atat mai mult cu cat Tiriac si ai lui prieteni, tarsiiti prin viata, stiu ca o astfel de vanatoare e caz atat de public incat nu pot sa-si permita decat sa fie legali in toate detaliile.

Fecioreasca de la Balc a adus mai multi investitori la un loc cat nu a adus nici un presedinte sau premier pe timpul lor de mandat- chiar de mult nu mai vazusem atatea avioane private pe aeroportul oradean cum am vazut in acest weekend, chiar mi-a cazut bine.

Marile afaceri nu se fac in birouri ci in medii care sa-ti satisfaca anumite placeri, legale in toata regula, afaceri care se pot dezvolta mult mai usor asa, decat cu tomuri de studii de fezabilitate prafuite si fara utilitate pe birouri de sefi de toate felurile. Negocierea cu succes a unei initiative cu cineva care chiar in timpul discutiilor il apuca durerea de dinti, se face vorbind despre durerea partenerului, despre stomatologi cunoscuti, nicidecum despre ideea ta-fii sigur ca dupa ce ii trece te va intreba despre initiativa ta si va cauta solutii, cam asa este si cu vanatoarea de mistreti a mustaciosului Tiriac.

Dar iata ce zice comunicatul de mai jos care confirma inca o data ca aflatul in treaba nu-i totuna cu treaba insasi.

Dosar penal în urma unei plângeri legate de vânătoarea de la Balc, care are loc în acest weekend. Poliţiştii bihoreni au deschis un dosar penal în cazul vânătorii de la Balc, care se desfăşoară în acest weekend, după ce un bărbat a depus o plângere referitoare la modul în care sunt tratate animalele şi a sunat la 112, poliţiştii mergând sâmbătă pe domeniul de vânătoare pentru a face constatarea.

Tradiţionala vânătoare organizată la Balc de omul de afaceri Ion Ţiriac a început sâmbătă, când a avut loc şi un incident.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Bihor, Alina Dinu, a declarat, duminică, pentru corespondentul MEDIAFAX, că poliţiştii au deschis un dosar penal în urma unei sesizări făcute de un bărbat din Braşov în legătură cu vânătoarea de pe domeniul privat de la Balc.

“În cursul zilei de ieri (sâmbătă – n.r.), un bărbat din judeţul Braşov a depus o plângere penală la Poliţia Marghita. A sesizat lucruri despre felul în care sunt tratate animalele. Poliţiştii au deschis dosar penal şi au fost la faţa locului să constate cele sesizate, conform procedurilor”, a declarat Alina Dinu.

Potrivit sursei citate, acelaşi bărbat care a făcut sesizarea la Poliţia Marghita a sunat şi la numărul de urgenţe 112 pentru a depune plângere.

Întrucât domeniul de la Balc este privat, vânătoarea de acolo nu se supune Legii vânătorii, a precizat sursa citată.

La vânătoarea din acest au participat, potrivit presei locale, prinţul Dimitrie Sturdza, Wolfgang Porsche – proprietarul companiei germane producătoare de autoturisme de lux cu acelaşi nume, creatorul de modă italian Stefano Ricci, Klaus Mangold – fost preşedinte al grupului Chrysler-Daimler, Peter Rau – fost expert financiar Philip Morris şi Porsche, Alfred Baumhauer – fabricant Cartier, Rudolf Streicher – fost ministru în mai multe guverne ale Austriei şi şef al Partidului Socialist de la Viena, industriaşii Wolfram Zoller, Siegfried Wolf, Alexander Pappas şi Rafael Malo, bancherul austriac Erich Hampel, politicianul ucrainean Nestor Shuyfrych, omul de afaceri covăsnean Arpad Sarkany, Sorin Florea – fost şef al Gărzii Financiare Bucureşti, Sandu Georgescu – patronul uneia dintre firmele care a implementat sistemul EADS.

Vânătoarea este programată să se încheie duminică. Partidele de vânătoare de la Balc au devenit cunoscute în 2005, când au fost împuşcaţi 185 de mistreţi, dintre care 23 de către fostul premier Adrian Năstase.

Domeniul de la Balc se întinde pe 150 de hectare din comuna bihoreană cu acelaşi nume.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

6 + 4 =