FED: creşterea ratei dobânzii de referinţă a SUA se apropie

_85075931_jsyvpq0w

FED: creşterea ratei dobânzii de referinţă a SUA se apropie

Factorii de decizie politică ai Federal Reserve au considerat că există condiții prielnice pentru o creștere a ratei de referinţă, în urma întâlnirii de luna trecuta, însă economia nu a fost pregătită încă.

În cadrul reuniunii Federaţiei pe 28-29 iulie, una politician a fost gata să voteze pentru o creștere a ratei. Cu toate acestea, factorii de decizie politică au rămas îngrijoraţi de faptul că inflația va rămâne slabă, din cauza dolarului puternic și scăderea prețurilor pentru materiile prime. Rata dobânzii cheie a Fed a fost ținută aproape de zero începând cu decembrie 2008.

În evaluarea puterii economiei americane, Fed a fost cu ochii pe piata locurilor de muncă din SUA, care a înregistrat o scădere a ratei șomajului la 5,3% și asupra inflației, care este încă mult sub ținta Fed de 2%.Comitetul a remarcat că piața forței de muncă “a continuat să se îmbunătățească, cu o creştere a locurilor de muncă și o scădere a ratei şomajului.

Comisia a numit de asemenea, China, ca o potențială problemă, spunând că o “încetinire materială” în economia chineză ar putea afecta perspectivele economice din SUA.

http://www.bbc.com/news/business-33996365

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

35 − 28 =