Fed nu exclude dobânzile negative

RTX26IHB

Dacă va fi necesar, chiar și dobânzile negative vor fi luate în considerare, pentru a aduce avânt economiei, spune șeful Fed, Janet Yellen. Ea avertizează însă că un astfel de pas ar fi prematur și trebuie studiate cu atenție consecințele.

Șefa Fed, Janet Yellen, nu exclude posibilitatea adoptării unor dobânzi negative în SUA pentru a stimula economia. Într-o scrisoare către Brad Sherman, un parlamentar democrat în Camera Reprezentanților, care a fost făcută publică, ea a scris că nu dorește să excludă complet posibilitatea adoptării de dobânzi negative în perspectiva unui viitor nefavorabil, dar persoanele de decizie din politica monetară ar trebui să analizeze amănunțit o varietate de aspecte înainte de a adopta un astfel de instrument în SUA, inclusiv posibilitatea de a exista consecințe nedorite.

Yellen a subliniat în scrierea sa că urmărește între timp o revigorare a economiei americane și o întoarcere la obiectivul de inflație de două procente. În cazul în care perspectivele economice se vor dezvolta într-o direcție neprevăzută, Fed își va ajusta politica monetară menită să mențină un nivel ridicat al ocupării forței de muncă și un nivel stabil al prețurilor.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Fed-schliesst-Negativzinsen-nicht-aus-article17685851.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

9 × = 72