Fed nu vânează majorarea de dobânzi

157ebac57ba32b324a416d5fc7eade36

Decizia nu este deloc surprinzătoare: banca centrală americană nu va umbla, cel puțin deocamdată, la ratele dobânzilor. Datele americane de conjunctură sunt prea slabe. Prea mari sunt de asemenea incertitudinile, provocate printre altele de un posibil Brexit.

În perspectiva îngrijorărilor masive față de o posibilă ieșire a Marii Britanii din Uniunea Europeană și o dezvoltare slabă a pieței autohtone a muncii, banca centrală americană, Federal Reserve a amânat o majorare suplimentară a dobânzilor de referință. Indicatorii au fost contradictorii în ultima vreme, ceea ce arată că o abordare prudentă ar fi potrivită, spune directoarea Fed, Janet Yellen. Ea a vorbit despre “vânt potrivnic pentru economia SUA”, chiar și din străinătate. Această dezvoltare se poate păstra pentru o anumită vreme.

Ritmul recuperării de pe piața muncii a scăzut semnificativ, subliniază Yellen. Obiectivul de inflație de două procente nu este astfel îndeplinit. Dezvoltarea inflației, care oglindește dezvoltarea veniturilor, va fi observată îndeaproape în următoarele săptămâni.

Perspectiva unei posibile ieșiri a Marii Britanii din UE a fost discutată intensiv în cadrul unei reuniuni ce a avut loc la Washington. Este unul din factorii care au condus la decizia păstrării nivelului actual al dobânzilor, spune Yellen. Rezultatul referendumului de pe insulă poate avea consecințe importante pentru piețele financiare internaționale.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Fed-wagt-Zinserhoehung-nicht-article17954246.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

6 + 3 =