FedEx are voie să preia TNT

imago64994872h

În urmă cu doi ani Comisia Uniunii Europene a oprit preluarea companiei de logistică TNT prin intermediul UPS, pentru că atunci piața europeană de coletărie a fost văzută ca fiind în pericol. Concernul american FedEx primește acum undă verde.

Concernul american de logistică FedEx a primit undă verde pentru preluarea serviciului olandez de coletărie, TNT Express. Comisia UE a informat ambele companii despre faptul că nu are nici o obiecție în privința acordului, spun cei de la FedEx și TNT Express într-o declarație comună. Ambele companii vor să încheie preluarea în prima jumătate a anului 2016.

FedEx a ofertat pentru TNT Express în luna aprilie suma de 4,4 miliarde de euro. Comisia UE a anunțat la finalul lunii iulie că tranzacția va fi îndeaproape verificată, pentru că la nivel european servicii similare atât de cuprinzătoare mai sunt oferite doar de DHL, ce aparține de Deutsche Post și compania americană United Parcel Service (UPS).

După ce multă vreme au existat patru mai ofertanți de astfel de servicii, acum vor mai exista doar trei.
Iar obiectivul FedEx, de a prelua TNT în prima jumătate a anului 2016, se pare că nu mai are parte de nici un obstacol. Autoritățile concurențiale nu s-au sesizat deocamdată și mai au timp până pe data de 23 octombrie pentru a interveni în această afacere. Cu toate acestea, FedEx și TNT au fost informate, că nu vor primi nici un fel de scrisoare cu obiecții.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/FedEx-darf-TNT-uebernehmen-article16181471.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

62 + = 66