FELIPE NOUL REGE AL SPANIEI

King Juan Carlos Signs The Official Abdication Papers

Juan Carlos şi-a semnat abdicarea
Domnia regelui Juan Carlos al Spaniei a ajuns la utimele clipe, după ce acesta a semnat proiectul de lege privind abdicarea, în mod formal, în favoarea fiului său, prințul Felipe. Juan Carlos a semnat proiectul de lege, la o ceremonie la Palatul Regal din Madrid, la care au participat doar 160 de persoane.

La miezul nopții, ora locală (22:00 GMT), Felipe, va deveni rege, deși evenimentul nu va fi marcat în public până în dimineața zilei de joi. Succesiunea a fost aprobată de ambele partide politice principale din Spania. Înainte de semnare, în timpul citirii legii, Juan Carlos a fost acompaniat de Regina Sofia la dreapta și Prințul Felipe și Prințesa Letizia la stânga.

Felipe va conduce din camera inferioară a parlamentului spaniol, joi, pentru prima tranziție regală înregistrată de tară, de când democrația a fost restabilită după moartea lui Francisco Franco Gen în 1975. Ceremonia va avea forma unei proclamații, mai degrabă decât a unei încoronări, în mare parte din cauza situației economice dificile cu care mulți spanioli s-au confruntat în ultimii ani.

http://www.bbc.com/news/world-europe-27910104

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

7 × = 63