femeia general onu

_74812744_74812743

 

O femeie conduce forta de menţinere a păcii ONU, în Cipru
Pentru prima dată, o femeie va conduce o forță de menținere a păcii ONU, generalul-maior Kristin Lund din Norvegia, a fost desemnată să conducă trupele din Cipru. Maiorul Gen Lund, 55 de ani, are o carieră militară distinsă, aprope de 34 ani , inclusiv înregistrări din Liban și Afganistan, a declarat un comunicat al ONU. Ea va înlocui, pe 13 august, Generalul Major chinez, Liu Chao. În Cipru, aceasta va conduce 996 de soldați și ofițeri de poliție, precum și 149 personal civil.

Insula a fost divizată din 1974, când Turcia a invadat nordul, ca răspuns la o lovitură de stat militară de pe insula susținută de guvernul Greciei; De atunci, o treime din partea de nord a fost locuită în principal de către ciprioții turci și două treimi din sud, de către ciprioții greci.

Gen Lund a fost felicitată pentru numirea ei de către Secretarul General al ONU, Ban Ki – moon, la sediul ONU din New York . Intervievată de agenția de știri Associated Press, aceasta a spus că așteaptă cu nerăbdare provocările noului său loc de muncă – menținerea armistițiului și sprijinirea eforturilor de a face câmpuri minate, litigii de proprietate și alte probleme. Prima ei misiune în străinătate a fost în 1986 ca ofițer de transport de menținere a păcii a ONU în Liban .

http://www.bbc.com/news/world-europe-27390072

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 × = 10