femeia la 30 de ani

_74688162_486418937

Lipsa mişcării afectează inima
Potrivit unui studiu, lipsa de exercițiii fizice este cel mai mare factor de risc pentru boli de inima în rândul femeilor de peste 30 de ani. Cercetătorii spun că, dacă toate femeile de peste 30 de ani ar urma liniile directoare recomandate cu privire la exerciţii, aproape 3.000 de vieti ar putea fi salvate în fiecare an, numai în Australia.
Mai sunt multe de făcut pentru a avertiza femeile de inactivitate, așa cum sunt şi alți factori de risc cum ar fi obezitatea, spun cercetătorii. Dar, lipsa exerciţiilor, prezintă un factor major de risc cunoscut pentru bolile de inima, spune British Heart Foundation. În cadrul studiului o echipa de la Universitatea din Queensland, Australia a urmărit sănătatea a peste 30.000 de femei, născute în anii 1920, 1940 și 1970. Aceştia au descoperit că fumatul a avut cel mai mare impact asupra riscului de boli la inimă. Cu toate acestea, femeile mai in varsta care au renuntat la fumat, au fost preluate de lipsa de activitate fizică și influența dominantă asupra riscului de boli de inima.

În conformitate cu Choices NHS, adulții cu vârste cuprinse între 19-64 de ani le sunt recomandate 150 de minute de activitate fizica pe saptamana, sau 30 de minute în cinci zile pe săptămână. Comentand acest studiu, Thembi Nkala, asistent senior cardiac la British Heart Foundation , a declarat ca lipsa de activitate fizica a fost un factor cunoscut de risc major pentru bolile de inima.

http://www.bbc.com/news/health-27308066

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 50 = 53