Femeile beau la fel de mult ca și bărbații

Mai mulți bărbați decât femeile folosesc și abuzează de alcool, dar diferența dintre sexe se reduce.
Cercetătorii au extras date din 68 de studii privind consumul de alcool publicate în întreaga lume în perioada 1948-2014. Acestea au împărțit consumul de alcool în trei mari categorii: consumul de alcool, consumul problematic de alcool și pagubele legate de alcool. Apoi au aranjat datele după vârstă, împărțind oamenii în grupuri în funcție de momentul în care s-au născut.
Studiul, la BMJ Open, a constatat că, în toate cele trei categorii, diferența dintre bărbați și femei este mai mare în grupurile mai inaintate in varsta. De exemplu, bărbații născuți între 1911 și 1915 aveau de 2,4 ori mai mare probabilitatea de a consuma alcool decat femeile, de 2,7 ori mai mare probabilitatea sa faca exces și de 3,6 ori mai multe șanse de a suferi probleme de sănătate legate de alcool.
În schimb, în grupul cel mai tânăr, născut între 1991 și 2000, bărbații consumau cu 1,1 % mai mult alcool decât femeile, si aveau de 1,2 ori mai mari sanse de a face exces și de 1,3 ori mai susceptibili de a suferi din cauza efectelor rele ale alcoolului.
Autorul principal, Tim Slade, profesor asociat la Universitatea din New South Wales, a declarat că, pe baza altor studii, cantitatea de alcool consumată peste toate pare a fi în scădere.

Dar, a adăugat el, “femeile consumă acum la fel de mult ca și bărbații, mai ales în recentele cohorte, și trebuie să ne gândim la ce se va întâmpla cu sănătatea lor pe măsură ce îmbătrânesc”.
https://www.nytimes.com/2016/10/25/well/eat/women-are-drinking-as-much-as-men.html?rref=collection%2Fsectioncollection%2Fwell-eat&action=click&contentCollection=eat&region=stream&module=stream_unit&version=latest&contentPlacement=52&pgtype=sectionfront

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

27 + = 35