Femeile din DAX câștigă mai bine ca bărbații

Presiunea publică exercitată asupra concernelor germane pentru a include doamne și domnișoare în etajele superioare ale conducerii este mare. În prezent există 18 femei la 125 de colegi bărbați în conducerea marilor concerne germane incluse în indicele bursier DAX. Aceste femei însă, câștigă mai bine decât colegii de sex masculin.

Doamnele sunt la mare căutare în consiliiile de directori ale concernelor germane. Anul trecut femeile cu funcții de conducere în cele 30 de companii incluse în indicele bursier principal german, DAX, au câștigat în medie semnificativ mai mult ca și colegii lor de sex masculin, a estimat compania de consultanță EY. Pentru cele 18 femei incluse, EY a estimat compensații totale de 3 milioane de euro, în timp ce restul de 125 de bărbați câștigă cu cinci procente mai puțin (2,86 euro). În anul 2015 femeile câștigau mai puțin decât bărbații. Salariile directorilor executivi și a președinților consiliilor de administrație sunt excluse din statistici, până acum nu a existat nici un concern DAX care să fie condus de o femeie.

În etajele conducerii companiilor DAX s-a atins cel puțin o egalitate în privința salariilor, spune partenerul EY și expert în salarizare, Jens Massmann. Motivul pentru această evoluție stă în eforturile tot mai pronunțate ale concernelor pentru a include femei în etajele superioare ale conducerii. Candidatele potrivite sunt însă relativ puține, iar valoarea lor pe piață, adică salariile, au crescut simțitor. Doar unul din opt directori ai companiilor DAX sunt femei. În anul 2013 era vorba despre unul din zece.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Dax-Frauen-verdienen-mehr-als-Maenner-article20058944.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

20 − = 19