Femeile la putere în IMM-uri

Aproape un cincime din toate companiile de dimensiuni mici și mijlocii din Germania sunt conduse de femei. În cazul firmelor listate la bursă cota este semnificativ mai mică. De asemenea, multe din companiile conduse de femei prezintă două caracteristici.

Companiile mijlocii din Germania sunt mult mai adesea conduse de doamne sau domnișoare, spre deosebire de companiile listate la bursă, se arată într-un studiu. După datele băncii de dezvoltare KfW, cota directoarelor a stagnat la 18% în cazul companiile mici și mijlocii. În trecut cota a atins chiar și 19,4%, se mai arată în studiu.

În acest domeniu companiile bursiere din Germania sunt în continuare codașe. Cea mai mare cotă a femeilor în cele 30 de concerne DAX a fost de 11%. În cazul celor 50 de companii de dimensiuni mijlocii ce fac parte din Mdax cota directoarelor se ridică la doar patru procente, în cazul firmelor Sdax este vorba despre șase procente și TecDax patru procente.

În comparație cu companiile listate la bursă, cota doamnelor în etajele de conducere ale companiilor mijlocii arată încurajator, spune directorul pe Germania de la EY, Hubert Barth. Faptul că doar o cincime din forțele de conducere sunt reprezentate de femei este în continuare o problemă a pieței muncii. În lupta cu lipsa de personal companiile de dimensiuni medii au un interes în a promova femei în etajele superioare.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Frauen-haben-im-Mittelstand-oefter-das-Sagen-article19730338.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

6 × = 54