Femeile plătesc semnificativ mai mult ca și bărbații

Se întâmplă de multe ori ca femeile și bărbații să nu scoată aceeași sumă de bani din buzunar. Chiar și atunci când vorbim despre produse similare. Prețurile diferențiate sunt justificate în anumite cazuri. Dar există și multe alte exemple.

Femeile plătesc pentru multe servicii semnificativ mai mult ca și bărbații. Circa 30% din ofertele analizate au făcut ca, clientele să plătească mai mult ca și clienții, se arată într-un raport al Agenției Federale Germane Anti-Discriminare, prezentat la Berlin.

Cele mai substanțiale diferențe se regăsesc în cazul frizeriilor și curățătoriilor chimice: pentru frizuri păr scurt, doamnele și domnișoarele plătesc în mjedie cu 12,50 euro mai mult ca și bărbații, curățarea unei bluze costă în medie cu 1,80 euro mai mult decât o cămașă bărbătească. Asociația Centrală a Frizeriilor și Asociația Germană a Curățătorilor de Textile au justificat aceste diferențe de preț prin faptul că în cazul femeilor efortul este semnificativ mai mare.

În cazul bunurilor, cum ar fi produse de îngrijire, diferențele de preț sunt mult mai rare decât în cazul serviciilor, dar și atunci când există se răsfrâng asupra consumatoarelor. Aici femeile plătesc mai mult pentru 2-3% din produsele cercetate, iar bărbații pentru 1,4% dintre acestea. În total autorii au evaluat 1682 de produse și 381 de servicii, care vizează atât bărbați, cât și femei.

https://www.n-tv.de/wirtschaft/Frauen-zahlen-haeufig-mehr-als-Maenner-article20194546.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

34 + = 40