“Fereastra de Azur”, o formațiune geologică devenită un simbol turistic al Maltei, s-a prăbușit în mare

“Fereastra de Azur”, o formațiune geologică în forma unei arcade devenită un simbol al Maltei și care apare în numeroase broșuri turistice și cărți poștale malteze, s-a prăbușit în mare, miercuri, din cauza eroziunii, “un eveniment sfâșietor” după cum l-a descris premierul maltez Joseph Muscat, informează Reuters.

Geologii au avertizat de mai multă vreme că această structură naturală aflată pe coasta de nord-vest a micuței insule Gozo este supusă unui proces accelerat de eroziune, iar autoritățile au luat decizia de a le interzice turiștilor să se plimbe pe suprafața sa. Această structură geologică s-a prăbușit miercuri din cauza valurilor mari și a vântului puternic.

Unul dintre locuitorii insulei Gozo, Roger Chessell, a povestit ce a văzut dimineața, când s-a plimbat pe coastă. “Valurile erau mari și furioase sub Fereastra de Azur. Apoi, dintr-o dată, arcada s-a prăbușit în mare cu un zgomot puternic, ridicând în jur coloane de apă”, a povestit el pentru cotidianul Times of Malta.

Premierul maltez Joseph Muscat a postat pe Twitter un mesaj în care menționează că celebrul reper turistic mediteranean a fost de la început sortit distrugerii din cauza procesului natural de eroziune exercitat de valuri și de vânt. “Acea zi tristă a sosit”, a scris el.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

8 + 2 =