“Fericirea” unei bihorence de a fi doamna intr-un stat arab

s560x316_femeie_araba 

O intilnire cu o buna prietena stabilita intr-un mic si bogat stat arab, cu o populatie de doua ori cat a judetului Bihor, a declansat un val de informatii care e bine sa fie cunoscut pentru cei care au o anume perceptie despre “fericirea” de a fi o doamna ce nu duce lipsa de nimic… material.

Elena este chiar o persoana careia noi ardelenii, spunem ca ii fuge mintea si pe deasupra, si frumoasa si foarte activa profesional, ca manager in mai multe companii din Bihor. Casatorita cu un european care a fost numit manager cu un salariu anual de sase cifre in euro, Elena noastra, a primit cu sotul un apartament superb cu tot ce trebuie, si nu oricum, ci la standard de lux, caci tara e bogata.

Toate bune si frumoase, dar ea fiind o persoana mereu implicata, evident a cautat ceva de lucru. Dar fiind femeie, sotie de manager, nu are voie sa munceasca-primul soc. Iese din casa sa se plimbe prin luxuriantul oras-alt soc, nu are voie decat cu bilet de voie, de la sot-a aflat doar dupa ce a fost arestata cateva ore si a trebuit sa vina sotul sa o scoata cu proba biletului de voie uitat in apartament dar si cu plata unei amenzi de 500 de euro.

La stop, la trecerea de pietoni acostarea e la moda, e adevarat in mod civilizat. Adica arabii, evident cei cu bani, ii propun direct sa o ia de nevasta, ea casatorita fiind, arabul insista si spune ca nu e nici o problema cere acordul sotului sa-i fie si lui nevasta – numarul patru. La musulmani, regula cu nevestele este incalcata, des. In acest stat bunaoara, e voie la patru neveste, dar numai daca nu ai avut nici un baiat de la primele trei, dar aici, chiar daca arabul insurat a avut un baiat de la prima nevasta, poate sa-si mai ia trei neveste, nu exista prevazuta o pedeapsa.

Calvarul unei bihorence frumoase si maritata cu un barbat pe care-l iubeste nu se opreste aici, caci o alta intimplare ii creeaza o surprindere atipica-la cumparaturi in mall la coada stand, cand ii vine randul sa plateasca, un arab din spate striga catre casiera, ca plateste el pentru doamna, sa nu sa se deranjeze, suporta el toate costurile cumparaturilor.

Unde duce banul si o cultura cel putin ciudata pentru noi cei care spunem ca suntem intr-o lume civilizata.

Snobismul arabilor de a fi pur si simplu doar insotiti de o femeie frumoasa la o petrecere, a dus pretul prostituatelor de lux la peste 20 mii de dolari pe noapte. O alta nostimada este casatoria de o noapte pe care o realizezi cu trei cuvinte la imam si alte trei cuvinte ca sa te desparta dimineata, dar cine stie, poate merita daca ne gandim la beneficiile materiale ale unui “divort” dintr-o casatorie care a durat o noapte.

Elena imi spunea ca asa zisele “fericiri” pe care fetele le vad in a trai intr-o tara araba bogata, sunt doar o iluzie trecatoare si cu amprente psihice marcante pentru toata viata.

Extrema insa este dincolo, in lumea reala unde arabii de rand traiesc cate 7-8 intr-o camera de 20 mp, fara aer conditionat, mai ales vara, cand temperaturile ajung si la 57 de grade. Dar durerea pe care a suferit-o este legata mai ales de formatul unui sclavagism modern, unde regulile de lucru sunt “totalitar” in favoarea stapinului. Dar asta este o alta realitate despre care voi mai reveni intr-un articol viitor.Despre arabi numi de bine, iar cu umor vedeti aici.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

7 + 2 =