Fermierii francezi blochează granițele

3qtl5855

Fermierii francezi blochează granițele

Fermierii nervoși blochează granițele. Fiecare camion de mărfuri care vrea să treacă în Franța este oprit și întors din drum, iar încărcătura este controlată. Din punctul de vedere al protestatarilor, fermele germane utilizează forță de lucru ieftină pentru a îndepărta concurența de pe piață.

Fermierii francezi au construit bariere pe granițele cu Spania și Germania, pentru a împiedica camioanele cu produse agricole din străinătate să treacă granița spre Franța. Fermierii au blocat cu tractoarele lor duminică seara șoselele de la granița cu Germania pentru a protesta împotriva unei concurențe neloiale, spun aceștia. În sud-vestul Franței fermierii au blocat o autostradă și au forțat camioanele să facă cale întoarsă.

Pe podul Pierre Pfimlin de la sud de Strasbourg sute de fermieri în veste reflectorizante au oprit seara târziu mai multe camioane sub supravegherea atentă a poliției. Dacă camioanele nu transportau nici un fel de produse agricole, atunci acestea își puteau continua drumul după câteva minute. Potrivit unui reprezentant al uniunii sindicale în întreaga regiune au fost întoarse din drum aproximativ 15 camioane cu bunuri agricole ce se aflau pe drum dinspre Germania.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Franzoesische-Bauern-blockieren-Grenze-article15596801.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

31 − 27 =