Fermierii francezi merg către Paris

53648015

Fermierii francezi merg către Paris

Efectele globalizării lovesc cu toată forța agricultura europeană: pentru că cererea din China scade, iar Rusia boicotează produsele agricole din Europa, fermierii își văd existența amenințată. În Franța au izbucnit proteste vehemente.

Fermierii francezi cer mai mult sprijin în fața crizei din agricultură. Mai multe coloane de tractoare s-au pus de dimineață pe drum către capitală. Martorii vorbesc despre sute de utilaje, care în drumul lor pe austostrăzile din împrejurimile Parisului vor provoca în curând blocări de trafic sau încetinirea acestuia.

Asociația Fermierilor FNSEA se așteaptă la mai multe mii de fermieri care să sosească în total cu 1500 de tractoare. Prefectura de poliție a orașului Paris a avertizat deja șoferii cu privire la tulburările de trafic, recomandarea fiind de a trece la transportul în comun.

Fermierii francezi se tem pentru existența lor datorită prețurilor tot mai mici la lapte și carne. Iar pentru a protesta împotriva căderii prețului la lapte au ieșit recent și fermierii germani pe stradă. Evoluția prețurilor la lapte și carne este prima pe agenda întâlnirii de criză a miniștrilor agriculturii din UE de săptămâna următoare.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Frankreichs-Bauern-ziehen-nach-Paris-article15852906.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 4 = 4