Fermierii germani vor să cultive cannabis

dbeb02dcfda197ad45a95307b424b0b0

Bolnavii cronici vor putea ca pe viitor să facă uz de cannabis în scopuri medicinale. De reglementare se va ocupa o agenție guvernamentală specială. Fermierii germani văd o oportunitate de milioane.

Planul guvernului federal de a permite pe viitor consumul de cannabis pentru bolnavii cronici, trezește interesul fermierilor germani. Există deja câteva zeci de aplicații din partea fermierilor, care doresc să pornească activități de cultivare, spune Karl Broich, președintele Institutului Federal de la Bonn pentru Medicamente și Produse Medicale.

Un proiect de lege din partea Ministerului Sănătății prevede ca pacienții grav bolnavi ori cei care suferă de afecțiuni cronice să poată să utilizeze pe viitor mai multe remedii pe bază de cannabis sau cânepă medicinală, decât o făceau în trecut, prin intermediul unei rețete speciale.

Viitorii furnizori de cânepă medicinală vor avea de îndeplinit criterii de calitate. Modelul prevede cultivarea plantei în Olanda, spune Broich. Președintele institutului se așteaptă ca prima însămânțare să pornească în mai puțin de un an de zile.

Planurile ministrului federal al sănătății, Hermann Gröhe (CDU), au fost deja făcute publice din luna noiembrie. Între timp au fost lansate așa-numitele proceduri de notificare pentru Uniunea Europeană. Restul statelor UE au la dispoziție posibilitatea de a propune modificări. Proiectul ar trebui să fie prelucrat de cabinet în decurs de trei luni de zile.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Deutsche-Bauern-wollen-Cannabis-anbauen-article17198356.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

9 + 1 =