Feroviarii germani amenință cu o grevă de proporții

55957538

Feroviarii germani  amenință cu o grevă de proporții

Disputa salarială din domeniul feroviar german continuă. O nouă propunere tarifară a Deutsche Bahn a provocat reacții de indignare din partea GDL și se soldează cu un răspuns negativ. Acum mecanicii de locomotivă amenință cu noi greve. Ar fi a opta campanie de greve din actualul conflict tarifar.

Mecanicii de locomotivă GDL aflați în litigiu cu Deutsche Bahn a respins o nouă ofertă și amenință în continuare cu greve. Într-o declarație publică pe pagina GDL se spune că data aceasta grevele vor fi adevărate și de lungă durată. Creșterile salariale oferite de compania căilor ferate nu au fost suficiente. În plus nu s-au rezolvat chestiunile privind orele suplimentare de lucru sau orarul de lucru. Iar personalul din trenuri este deja sătul de tehnicile “ciudate” de negociere ale companiei căilor ferate.

După discuția de top dintre șeful de personal Ulrich Weber și șeful GDL Claus Weselsky, Deutsche Bahn a înaintat o nouă ofertă care este aproape la fel de mare ca tarifele practicate în serviciul public. Aceasta prevede o creștere salarială treptată din iulie a salariilor cu 4,7% și o plată unică de 1000 de euro.

Uniunea cere cu cinci procente mai mulți bani pentru membri săi și cu o oră de lucru mai puțin pe săptămână pentru angajații săi. Dar plata nu reprezintă nucleul conflictului. GDL vrea să finalizeze propriul contract nu doar pentru mecanicii de tren ci și pentru conductori și alte categorii de personal feroviar. Acest scop îl are și sindicatul concurent, EVG.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/GDL-droht-mit-richtig-langem-Streik-article15017051.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 59 = 60