Ferrero producătorul de Nutella, cumpără cea mai mare companie de alune din Turcia

nutella

Ferrero producătorul de Nutella, cumpără cea mai mare companie de alune din Turcia
Gigantul producător italian de ciocolată şi alte produse dulci, precum Nutella, Ferreo SpA, a achiziţionat cea mai mare companie de alune din Turcia, Oltan Gida, într-o mișcare care ar putea zgudui sectoarele producătoare de ciocolată și alune la nivel mondial, potrivit unui raport al cotidianului turc Dunya.

Presa locală nu a raportat insă, pretul pe care l-a plătit Ferrero pentru achiziţionare. Oltan Gida reprezintă aproximativ o treime din producția de alune din Turcia și exportă produse atât in Uniunea Europeană, precum și în Statele Unite, China, Japonia și Australia. Cifra de afaceri anuală depăşeşte 500 milioane de dolari ( 368 milioane de €).
Oltan Gida a fost numit al 55-lea cea mai mare instituție industrială în top 500 pe lista Camerei de Industrie din Istanbul, potrivit cotidianului turc Hurriyet. Grupul italian a făcut invetiţii masive în Turcia, inclusiv prin deschiderea ultimei centrale, Manisa în 2013 cu o investiție de aproximativ 190 milioane de dolari. Brandurile sale includ Nutella, Kinder și Ferrero Rocher iar produsele sale conţin alune turcești.

http://www.ibtimes.co.uk/nutella-maker-ferrero-buys-turkeys-biggest-hazelnut-company-1455610

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

78 − = 77