Ferrero renunță la un furnizor

c181d21eb1c1bad0a0b8628fa71c710e

Cum ajung jucăriile în ouăle cu surprize? Ferrero utiliza un furnizor din România care le umplea cu jucării. Se pare că există informații că acolo ar lucra chiar și copii. Potrivit celor de la Ferrero nu există însă nici un indiciu că informațiile ar fi confirmate. Dar colaborarea se oprește aici.

După un raport care arată o presupusă utilizare de minori în linia de producție a ouălelor cu surprize, producătorul de dulciuri Ferrero decide să încheie colaborarea cu furnizorul român. Acest lucru a fost anunțat de Ferrero Germania. Decizia a fost luată în ciuda faptului că nu există dovezi care să confirme aceste informații, dar există însă încălcări ale regulamentelor și contractelor Ferrero. Nu au fost date detalii suplimentare. Anchetele demarate de Ferrero nu s-au încheiat încă.

Ziarul britanic The Sun a raportat că în România anumite familii lucrau împreună cu copii lor la umplerea ouălelor surpriză cu jucării din plastic. Iar acest lucru implica munca la domiciliu, la cererea Prolegis, furnizor al Ferrero. Procuratura din România a demarat investigații cu privire la suspiciuni de exploatare de minori.

După unele date Ferrero ar fi angajat chiar și investigatori independenți și o echipă specializată din interiorul companiei pentru a merge în România. Angajarea de minori este strict interzisă tuturor furnizorilor. Furnizorii sunt certificați periodic prin intermediul unor auditori externi, spun cei de la Ferrero. La cea mai recentă certificare din mai 2016 s-a stabilit că respectă întocmai codul de conduită al Ferrero.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Ferrero-trennt-sich-von-Zulieferer-article19186451.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 51 = 57