Festivalul European de Fotografie va debuta la Oradea

In perioada 06 – 31 mai 2017, va avea loc Festivalul European de Fotografie, dedicat Zilei Europei si organizat de Asociatia Internationala “Euro Foto Art” sub patronajul Ministerului Culturii și Identității Naționale.

Asadar , la cea de a VI-a ediție, festivalul internațional va debuta în Cetatea Oradea și se va încheia în orașul Ivano Frankivsk (Ucraina). Artiștii fotografi sosiți din Austria, Polonia, Serbia, Slovacia, Republica Moldova, România, Ucraina și Ungaria vor fi primiti in sala conferințe din Corpul I al Cetății Medievale Oradea, de către Angela Lupșea directoarea Muzeului Cetății și Orașului Oradea și de artistul fotograf Ștefan Toth AFIAP, președintele Asociației “Euro Foto Art”, directorul Festivalului Internațional.

Manifestările inaugurale organizate în parteneriat cu Primăria Municipiului Oradea, Fundația de Protejare a Monumentelor din județul Bihor și Muzeul Cetății și Orașului Oradea, vor debuta cu o activitate de fotografie. Atelierul de creație fotografică va funcționa pe scena Teatrului de vară a Cetății intre orele 10:30 – 13:30 unde vor evolua formațiile de dansuri populare: românești (Ansamblul “Crișana”), maghiare (“Gorboc” din Mișca), germane (Forumului German din Oradea), slovace (Ansamblul folcloric din satul Valea Cerului, județul Bihor), țigănești (ale Fundației “Ciore Roma” din Oradea).

În încheierea programului pe scenă vor evolua mai multe perechi ale Clubului de Dans Sportiv “Stephany” din Oradea. Este de precizat faptul că programul de dans oferit de formațiile de dansatori va fi un eveniment la care sunt invitați să participe și cetățenii din Oradea, care iubesc și apreciază dansul.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 11 = 18