Festivalul European Music Open – ediţia a II-a Oradea

În perioada 7-11 iunie, Primăria Oradea, prin Asociația pentru promovarea turismului din Oradea și regiune, organizează a doua ediție a festivalului de muzică European Music Open.

La ediția a II-a a festivalului “European Music Open” și-au anunțat prezența unii dintre cei mai valoroși soliști de operă, operetă și prim-balerini ai Operei de Stat din Viena, Volksoper Viena, Operei de Stat din Budapesta și ai primei scene lirice românești, Opera Națională București. Dirijorul Festivalului, la pupitrul orchestrei și corului Filarmonicii de Stat orădene este domnul Marius Burkert de la Opera din Graz.

Programul festivalului

7 iunie, Muzeul Ţării Crişurilor: Colecţia Ingo Glass, ora 18:30.

8 iunie, Basilica Romano-Catolică: Giuseppe Verdi – Messa da Requiem, ora 18:30. Dirijor: Marius Burkert – Opera Graz.

9 iunie – Teatrul Regina Maria: Gala de Balet – ora 19:00. Cu participarea extraordinară a balerinilor de la Opera de Stat din Viena, Opera de Stat din Budapesta și Opera Naționala București. În program momente coregrafice din: Lacul lebedelor, Romeo și Julieta, Bolero, Farruca, Tango, Flammes de Paris, Alles Walzer.

10 iunie – Teatrul Regina Maria: Un cvartet de idei – ora 19:00. Participă: Ioana Pârvulescu, Călin Andrei Mihăilescu, Horia-Roman Patapievici, Andrei Vieru.

11 iunie – Teatrul Regina Maria: Gala de Operetă – ora 19:00. Eveniment realizat cu sprijinul Ksch. Robert Meyer, Directorul General al Volksoper din Viena, cu participarea extraordinară a soliștilor de la Volksoper din Viena.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 47 = 52